Нискокалорично сладко от череши

Любимото ми сладко от череши, което обичам да приготвям вкъщи, без захар и без консерванти. Можете ли да повярвате, че съдържа само 83 кал за 100 г сладко и може спокойно да се включи в макросите, дори на тези, които са на диета! Сега е сезонът на черешите, така че се възползвайте от този дар на природата, който е изключително полезен за нас!

Прочети повече

Домашно кисело мляко от кашу и примерна закуска с кисело мляко от кашу

Откакто се научих сама да си приготвям домашно кисело мляко от кашу, вече не си купувам соевото, което бях свикнала да използвам от магазина. За домашното използвам само 3 съставки – сурово кашу, вода и пробиотици. Правя си по 2 бурканчета седмично и използвам по 100 г за закуска като прибавя към овесените ядки или си правя плодово мляко като прибавя протеин и плодове. Вие може да го прибавяте и към салати или да го използвате да си приготвите любимия чеснов сос.

Прочети повече

Вкусен дип от бял боб и моркови

Днешната рецепта е нещо подобно на хумуса, но вместо нахут ще използвам бял боб. Получава се страхотен кремообразен дип, подходящ за следобедна закуска със свежи зеленчуци или гарниране на пица, прибавяне към салати, солени палачинки и мн. др.. Продължавам с идеите, които ми дадохте в инстаграм да включа в новите рецепти ваши любими продукти и продукти, които използвате най-често. Едно от предложенията беше бял боб.

Прочети повече

Хумус със спанак

Обожавам да си приготвям хумус, освен че е страхотен дип за свежи зеленчуци, е подходящ за прибавяне към салати, паста или задушени зеленчуци. Отделям времето сама да си го направя, защото повечето готови, които се предлагат в магазините, съдържат и консерванти, които избягвам.

Прочети повече

Ниско калорично сладко от сини сливи

Любимото ми сладко от сини сливи, което обичам да приготвям вкъщи, без захар и без консерванти. Можете ли да повярвате, че съдържа само 85 кал за 100 г сладко и може спокойно да се включи в макросите дори, дори на тези, които са на диета! Сега е сезонът на сините сливи, така че се възползвайте от този дар на природата, който е изключително полезен за нас!

Прочети повече