Блог

Лилав сладък картоф, гарниран със супер кремче ANCESTRAL и двете най-полезни семена – конопено и тиквено

Моите супер герои в закуската ми днес са лилав сладък картоф, супер храните на ANCESTRAL SUPERFOODS и семена – тиквено и конопено. За семената ще разкажа в друг блог пост.
Да се върнем на сладкия картоф. Лилавият сладък картоф е с прекрасен цвят, който не се губи дори след термична обработка. За съжаление все още не съм го срещала на българския пазар, но това, което приготвих може да се напррави и с познатия оранжев сладък картоф.

За първи път пробвах лилав сладък картоф като бях в Азия. Щастлива съм, че го откривам и тук в Маями, защото вкусът му дава възможности за приготвяне на най-различни и интересни неща с него. Голяма част на любимите десерти на Азиатците се приготвят с този лилав картоф, който не само, че придава невероятен вкус на десерта, но и страхотен виолетов цвят. Лилавият сладък картоф, също като оранжевия, може да бъде изолзван за варене, пържене, пюриране, за направа на десерти, сладолед, конфитюри, кремове, лилав лепкав ориз, съчетан с АНКЕСТРАЛ, боровинки, семена или ядки е също страхотна комбинация на вкусове.

Знаете ли, че южните части на Японските острови са били известни с дълголетието, дори били наречени земи на безсмъртието. Почти не са се разболявали от рак, сърдечно съдови заболявания и деменция, а жените там, живели най-дълго от всяка друга жена на тази планета. Хората там са се хранели предимно с растителна храна. 67% от дневните им калориу са били от сладък картоф. Чинията им често е била пълна със сотирани, зеленчуци, тофу и сладки картофи. Съдържанието на протеин им е бил само 7% от дневните калории. Доста нисък процент на протеин нали? Истина и факт е, че дълголетието не се базира на това да се храним с животински продукти и храна висока на белтъчини. Дори и Инките, Азтеките и Африканците са оцелявали и хранели предимно със зърнени култури, не с протеини и животни. Зърнените, бобовите култури, плодовете и  зеленчуците са гориво за правилно функциониране на човешкото тяло.

А лилавият сладък картоф има възхитителни хранителни вещества!

Пълен с антиоксиданти – лилавият сладък картоф съдържа много антиоксиданти, които не се срещат в никои други видове картофи. По този начин те имат соособността да предотвратяват: увреждането на ДНК, сърдечно съдови заболявания, инсуктите и дори да помагат за предотвратяване на рак. В съчетание на https://ancestralsuperfoods.bg/ ефектът е още по – голям.

Витамин А – съдържат повече от 24% от необходимия дневен прием на витамин А, който е можен антиоксидант.

Витамин С – съдържат 22% от необходимия дневен прием на витамин С, който е мощен антиоксидант и помага да се предотвратят настинки.

Витамин Е – съдържа и повече витамин Е, който е важен за сърдечно-съдовото здраве, сексуалното здраве и здравата кожа.

Калий – съдържа до 20 % от необходимия дневен прием на калий, което е много важно за сърдечно-съдовото здраве, понижаване на кръвното налягане и регулиране на водния баланс. Чудесна храна за закуска или за зареждане на тялото след тренировка.

Желязо и мед – съдържа добро количество от мед и желязо, които са важни за предотвратяването и лечението на анемията.

Намалява високото кръвно налягане – съдържа определени ензими, които помагат за понижаване на кръвното налягане. Така индиректно помага за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания.

Детоксикиращ агент – лилавият сладък картоф е добър детоксикиращ агент за бъбреците, далака и панкреаса, като по този начин спомага за поддържането на правилното здраве.

Богат на фибри – съдържа много фибри, които помагат да се създаде добра среда за разтежа на полезни бактерии.

Моят изпечен сладък картоф днес реших да гарнирам с кремче направено с 10 г Druidess и 10 г Oracle на Ancestral Superfoods, разбъркани с 30 мл вода или бадемово мляко, шепа боровинки и семена – конопено и тиквено. Чудесна комбинаця от вкусове!

А причината да включвам Druidess и Oracle на ANCESTRAL ежедневно в менюто си:

Druidess е специално разработена функжионална храна за жени! Холистична формула за оптимална обмяна на веществата, баланс и виталност в ежедневието, съдържаща внимателно подбрани съставки, които спомагат за :

–  Регулиране на теглото и алкализиране на организма;

– Подсилване на имунитета;

– Забавяне на стареенето;

– Красота отвътре навън;

– Набавяне на фолиева, силициева киселина и антиоксиданти;

– Подходяща за бременни и кърмящи майки.

Oracle – специално разрабоотена формула за подпомагане на конгнитивните и ментални способности на мозъка. Холистична формула, съдържаща внимателно подбрани съставки, които спомагат за:

– Подсилване на имунитета;

– Забавяне на стареенето;

– Подсилване на паметта и мисловна дейнст.

– Предпазване на кръвоносните съдове и артериите;

– Пречистване на организма и подсилване на обмяната;

– Набавяне на дневната доза от гама аминомаслена киселина.

Разбери повече за продуктите тук → https://ancestralsuperfoods.bg

С промо код : NETI, получаваш 5 % отстъпка при поръчка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *