ФАКТИ: Хората са болни, изморени и приемат куп медикаменти всеки ден. На всеки 50 секунди си отива човек от тази планета болен от инфаркт, болест номер 1 убиец на човешкото население, или това са над 600 000*+ живота за една година. Ракът е втората болест убиец, отнема живота на повече от 1 500 хора на ден сам0 в САЩ. Освен това близо 10 % от населението страда от диабет, а факт е, че децата се разболяват много по-често. Всеки се обръща към системата на медицината за помощ: Близо 70% от Американците приемат по 1 лекарство на ден, повече от 50% приемат по две, 20 % са на пет или повече. Въпреки милионите долари похарчени за лекраства, хората си остават болни и не намират лек за оплакванията си.

Добрите новини са, че благодарение на пионерите доктори и изследователи Колин Кампбел, Колдуел Еселстън,  Деян Орниш, Джон Макдогъл, Нил Барнард, както и нововъзникващите научни доказателства от всички краища, малко по малко хората започват да се запознават и осъзнават силите на пълноценната и растителна храна, която е мощно „оръжие“ срещу хроничните заболявания, медикаменти и всякакви медицински процедури.

Вече стотици, дори хиляди човека са се убедили в ползите от храненето с пълноценна и растителна храна. Ето и няколко значителни, животопроменящи резултати, които да очаквате при преминаването към растително хранане:

  • Предотвратява и предпазва от хронични заболявания. Пълноценната и растителна храна може да предотврати и предпази, както и излекува от сърдечни заболявания и диабет. Други заболявания, които могат да бъдат предотвратени са: висок холестерол, високо кръвно налягане, наднормено тегло и смърт в ранна възраст. Също така проучвания, доказват, че храненето с растителна храна намалява риска от дивертикуларна болест, камъни в жлъчката, ревматоиден артрит, запек и заболявания на бъбреците. Освен това, доста хора, които са преминали към растителното хранене, забелязват подобрения в редица други неразположения, включващи остеопороза, артрит, главоболие, акне, астма, сексуална дисфункция, кожна туберколоза, възпаление и раздразнение на червата, запек, склероза, безплодие и безсъние. Те дори не са се разболявали толко често от настинка или грип, отшумели и доста от алергиите, които са имали.
  • Помага за постигането на желаните килограми. Дог Лисъл твърди, че хората и техните домашни любимци са единствените създания на земята, които страдат от наднормено тегло, което означава, че ние сме единствените създания, които имаме контрол над порциите си. Защо това е така? Много е просто! Всички другхи животни на планетата се хранят с храна, която е подходяща и нужна за съществуването им. Ако и ние се храним с храна, която е нужна и необходима за нашето съществуване – пълноценна и растителна храна, тогава и ние ще можем да се храним без да броим калории и без да имаме контрол над порциите си, така натурално ще постигнем желаните килограми, с които се чувстваме комфортно. ( Ще направя отделен блог за калории и отслабване в нов пост.)
  • Подобрява мисловната дейност. Хранейки се с пълноценна и растителна храна, ние подобряваме конгнитивните си функции и предотвратяваме опасността от заболяването „малоумие“. Много хора, преминали към растителното хранене забелязват бистрота в съзнанието и мислите си, подобрена способност на концентрация и по-добра памет.
  • Забелязват се само положителни ефекти, без странични. Да кажем, че избирате да се храните с растителна храна, за да спрете да приемате лекарства и се излекувате от белести като диабет или сърдечно съдови заболявания, което е чудесно, освен че ще подобрите здравето си, вие ще забележите и редица други позитивни ефекти, които включват – по-добро настроение, по-добър сън, подобрена функция на червата и по сияйна кожа. Ще имате повече енергия да правите нещата, които обичате,  да си играете с деца, да карате колело, да се разхождате, плувате. Дори ще имате повече енергия и проявите желание да тренирате повече, от това, което сте правели до сега.
  • Чувство на благополучие и увереност. Вие контролирате здравето си. Не трябва да правите компромиси със здравето си или да се примирявате, че страдате или сте болни от нещо. Трябва да живеете без страх, че може да получите инфарт или да страдате от болест, от която са страдали други хора от семейството ви. Вие сте отговорни за собственото си здраве! Повярвайте, че сами може да се грижите за здравето на духа и телата си.
  • Спестявате време и пари. Замисляли ли сте колко пари се харчат за лекарства и медикаменти? Лично аз не съм посещавала аптека от години! Вместо да си харчите парите за лекарства ги вложете в нещо, което ще е от полза за телата и здравето ви, вложете ги в правилната, пълноценна и растителна храна. Повярвайте ми, няма да съжелявате. Обичайте се!

Докато си мислех как да нарека всяко едно от смутитата, исках плодовете които използвам да отговарят на цвета на опаковката на моите любими Ancestral Superfoods. И докато избирах плодовете и правех всяко едно от смутитаъта си помислих колко много витамини и минерали ще събера само в една чашка и направя истинска супер напитка, която е готова да се бори с всвякакви настинки и грипове. С всяка една от напитките вие ще снабдите тялото си с голяма част от витамините и минералите, от които се нуждае за деня.

Бързи, лесни и вкусни смутита, направени с бадемово мляко и любимите ми Ancestral Superfoods покълнали и ферментирали супер храни, които помагат за превенция на заболяванията, съхраняват човешкото здраве и са съставени от възможно най-чистите и пълноценни съставки.

Може да научите повече за продуктите тук: https://ancestralsuperfoods.bg/

С промо код: NETI, получавате 5% отстъпка при поръчка.

Необходими продукти смути „Жрица:

200 мл бадемово мляко
10 г „Жрица“ на Ancestral Superfoods
1 замразен банан
1 червен портокал
100 ф малини

Необходими продукти смути „Вожд“:

200 мл бадемово мляко
10 г „Вожд“ на Ancestral Superfoods
1 замразен банан
1 праскова
1 мандарина
1 с.л. конопено семе

Необходими продукти смути „Силата на ума“
200 мл бадемово мляко
10 г „Оракул“ на Ancestral Superfoods
1 замразен банан
1 киви
шепа спанак
3-4 капсули хлорела или 1 ч.л. спирулина
1 лайм

Ресурси: The Fork Over Knives Plan,

Alona Pulde, MD,

Mathew Lederman, MD

Горещо препоръчвам и филма The Fork Over Knives.

Сподели:

Напиши коментар

Имейлът ви няма да бъде публикуван.

^

X