За мен

Казвам се Айтен Кърмаджи или по-известна като Нети в социалните мрежи. Родена на 11 август 1992г. в гр. Пловдив. Начален учител по професия, настоящ NPC BIKINI състезател, сертифициран нутриционист към International Sports Sciences Association, фитнес модел и мотиватор.

На 19 годишна възраст заминах за САЩ на студентска бригада, за да преследвам мечтите си – да пътувам, да се запознавам с различни култури и научавам по нещо ново от всяка една точка на света. По това време обаче не обръщах много внимание на това , как се хранех, като резултат на това, започнах бързо да напълнявам, да се чуватвам демотивирана и се депресирах от начина, по който изглеждах. Знаех, че трябва да се случи нещо и знаех начина, по който искам да изглеждам. Започнах да внимавам какво слагам в тялото си, научих се как да се храня правилно и изградя тялото, за което мечтаех. А по пътя „заразих“ още хора с положителна енергия и мотивирах и тях да превърнат здравословното хранене и спорт в начин на живот.

Станах веган

Причината да преммина към веганизма бе предимно здравословна.

Хранейки се предимно с животински продукти, забелязах, че не са благоприятни за тялото ми.

Реших да направя детокс на организма си, като изключа всички животински продути от менюто си за две седмици.

През това време храната ми беше само растителна и забелязах множество промени - кожата ми се изчисти, стана по-гладка и мека, имах много повече енергия, подуването на стомаха и дискомфорта изчезнаха.

Чувствах се изключително по-добре!

Това беше повратната точка в живота ми, където реших да тръгна по пътя към постигане на по-добра и здрава версия на себе си!

Включих фитнеса

Заложих цялата си енергия във фитнеса, душевната красота и здравословното и щастливо хранене. Обещах си никога повече да не ям месо. Любовта ми към животните порастна още повече, с което и осъзнах жестокостта подлагана над тях с местната и млечна промишленост. Шокиращо и аз бях част от тази система, реших да сложа край на това и се доближа по-близо до природата.

С всеки изминал ден растителното хранене стана все по-лесно и вкусно. Само след няколко седмици тялото и умът ми напълно се приспособиха към новия начин на хранене и растителната храна се превърна в нещо, за което копнеех и обичах!

Започнах да експериментирам с различни рецепти и с цветните вкусотийки, които си приготвях, предизвиках любопитство и интерес у много хора, най-вече, след като направих първата си подготовка за състезание с растителна хранителна програма и спечелих първо място в моята категория.

Започнах да се обичам!

Да бъда веган, за мен е нещо уникално, нещо което никога не съм изпитвала преди!

Чувствам се чиста и истинска, някак си свързана към Земята, чувствам, че най-накрая съм поела правилната пътека и нямам търпение да видя и изживея на къде ще ме отведе това пътешествие.

^

X